Постојат начини да се избегне деформација или оштетување на еколошки прибор за јадење

2024-06-05

Обезбедувањето дека еколошките садови се користат и се грижат правилно, може да помогне да се спречи нивното деформирање или оштетување. Еве неколку методи и размислувања:

1. Избегнувајте екстремни температури: Некои еколошки прибор за јадење се чувствителни на екстремни температури (премногу високи или прениски), затоа избегнувајте да ги изложувате на екстремни температури. На пример, избегнувајте да ставате прибор од силикон или дијатомејска земја во рерна или замрзнувач.

2. Не се погодни за микробранови печки: Некои еколошки прибор за маса може да не се погодни за употреба во микробранови печки затоа што не можат да издржат високи температури или да бидат компатибилни со микробранова радијација. Пред да користите еколошки садови, проверете дали се безбедни за микробранова печка и следете ги препораките на производителот. Садот за јадење Jiatianfu е зелен, еколошки, нетоксичен, водоотпорен, цврст, отпорен на паѓање и високи температури и може да се разградува, рециклира и повторно да се употребува. Може да се користи во микробранови печки и кабинети за дезинфекција. Нема да пукне на високи температури; има светол сјај, лесно се бои, има бавна спроводливост на топлина, не е жешко на допир, има мазни рабови, има деликатно чувство и лесно се чисти.

3. Обрнете внимание на максималното оптоварување на приборот за јадење: За еколошки прибор за јадење за повеќекратна употреба, како што се садовите од нерѓосувачки челик или стакло, обрнете внимание на нивната максимална граница на оптоварување. Не преоптоварувајте ги приборот за да избегнете деформација или оштетување.

4. Ракувајте внимателно: Кога користите и складирате еколошки прибор за јадење, внимавајте да ракувате внимателно и да избегнете паѓање или удар. Некои еколошки прибор за маса може да бидат кревки, а за нив, повнимателно ракување со нив може да го намали ризикот од оштетување.

5. Избегнувајте гребаници: За некои еколошки прибор за јадење, како што се садовите направени од стакло или керамика, избегнувајте да користите остри предмети или груби алатки за чистење за да ја гребете површината. Користете мек сунѓер или крпа за чистење на овие садови и избегнувајте директен контакт со други тврди предмети. Садовите за јадење Jiatianfu се користат во угостителството и детската индустрија поради неговата леснотија, изглед, отпорност на високи и ниски температури и некршливост.

6. Посебни барања за одржување: Еколошки прибор за јадење направен од различни материјали може да има посебни барања за одржување. На пример, дрвените садови може да бараат редовно нанесување на масло за нега на дрво безбедно за храна за да ја задржи својата текстура и да спречи сушење и пукање. Ве молиме внимателно прочитајте ги и следете ги упатствата за нега на производителот.

7. Regular inspections: Regularly check the condition of environmentally friendly tableware, including any potential damage, wear or loose parts. If necessary, replace damaged tableware promptly to ensure safety and hygiene.

Следењето на овие методи и мерки на претпазливост може да помогне да се продолжи животниот век на вашите еколошки садови и да се намали ризикот од деформација или оштетување. Ве молиме преземете соодветни заштитни мерки врз основа на вашиот специфичен тип на еколошки садови и препораките на производителот.

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy